Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Alaçam'da Atlı Birlikler Görevde

Samsun Haber

Son zamanlarda denizlerde yaşanan boğulmalardan dolayı Samsun Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığı, ‘Atlı Jandarma Birlikleri’ kuruldu.

Atlı Jandarma Birlikleri, ilçe genelinde son dönemlerde özellikle denizde boğulmalar meydana gelmesi nedeni ile sahil şeridinde yaz boyunca toplumsal olaylarda önleyici birlik olarak görevini sürdürecek. Atlı birlikler İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan kortej eşliğinde hareket ederek sahilde devriye gezmeye başladı.
Samsun İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan Atlı Birlikler, Alaçam ilçe sahilinde yaz boyunca hafta sonları faaliyette olacak. Atlı Jandarma Birlikleri, kısa sürede geliştirilerek, jandarmanın sorumluluk sahalarında yaygın şekilde kullanılacak. 
Konu ile ilgili bilgi veren Jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, "Bu uygulama son zamanlarda ilçemizde yaşanan boğulma olaylarını önlemek, vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak ve Alaçam’ın turizm anlayışına katkı sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Sahilde gerçekleşebilecek asayiş olaylarına da 'Atlı Jandarma Birlikleri' aracılığı ile en kısa sürede müdahale edebileceğimizi düşünerek böyle bir uygulamayı harekete geçirdik. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.