Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Akşener Samsun Adayını açıkladı!

Samsun Haber

Samsun'da İYİ Partinin ilk Milletvekili adayı belli oldu! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma-Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmak için Samsun'a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada yaptığı konuşmada genel seçimlerde Samsun'dan aday gösterecekleri ilk ismi açıkladı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Tam karşımda Ömer Süslü başkanım oturuyor. Allah onu bize bağışladı. İnşallah milletimize hizmet etme fırsatı verecek" dedi. Akşener'in bu konuşması İYİ Partinin önemli isimlerinden Ömer Süslü'nün ilk seçimlerde Samsun'dan aday gösterileceğinin işaretini verdi.  


 
Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak bastığı yerde, Tütün İskelesinde düzenlenen törende konuşan Meral Akşener Samsun'da büyük ilgi gördü. Samsun'un tüm siyasi hayatı boyunca en önemli şehirlerden biri olduğunu belirten Akşener, "Bu büyük bir onur, büyük bir heyecan. Samsun benim tüm siyasi hayatımda en önemli olan şehirlerimizden biridir" dedi. 

Türkiye genelinde oyunu sürekli arttıran İYİ Parti'nin Samsun'da göstereceği adaylar merakla beklenirken Akşener, burada yaptığı konuşmada Samsun'dan aday gösterecekleri ilk ismi de açıklamış oldu. Akşener, şunları söyledi; 

"O'nunla ilk defa Samsun'da partimiz kurulurken ve kurulduktan sonra 2017 seçimlerinde referanduma giderken çeşitli programlar yaptık. Genel olarak da yaptığımız programlar açık hava programlarıydı. Ben Cumhuriyet tarihçisiyim, yıllarca Cumhuriyet ve Atatürk üzerine çalıştım. Bu çalışmaların birinde hiç unutmam Ömer Süslü Başkanım dedi ki: 'Samsun kurtulan değil,kurtaran şehirdir. Bunu bilmiyordum. Dolayısıyla o gün onu öğrendim ve o günden beri Samsun benim için kurtulan değil kurtaran şehir. Samsun aynı zamanda partimizin kuruluşunda en büyük desteği veren ilimizdir."


Samsunhaber.COM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.