Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti ve MHP İlkadım'da karşı karşıya

Samsun Haber

AK Parti ve MHP, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İlkadım Belediye Başkan adaylığı için karşı karşıya geldi. Edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediye Başkanlığında AK Parti'yi destekleyecek olan MHP'nin, karşılığında İlkadım Belediyesini istiyor.

31 Mart yerel seçimlerinde ittifak içerisinde olacak olan MHP ve AK Parti, Samsun İlkadım Belediye Başkan adaylığı için karşı karşıya geldi. MHP kulislerinden edinilen bilgiye göre İlkadım, MHP'nin kırmızı çizgisi durumunda.

MHP İLKADIM'I İSTİYOR

Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday çıkarmayarak AK Parti'nin adayı Mustafa Demir'i destekleme kararı alan MHP, bunun karşılığında İlkadım Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin aday çıkarmayarak MHP'nin adayını desteklemesini istiyor. Konu ile ilgili görüşmelerin devam ettiği, kesin kararın verilmesinin ardından Ocak ayının ilk haftasında açıklama yapılacağı belirtildi.

İLÇELERDE DE İTTİFAK YAPILACAK

AK Parti ve MHP'nin, Samsun Büyükşehir belediye başkanlığında olduğu gibi ilçelerde de ittifak görüşmelerine devam ettiği belirtildi. İttifak görüşmelerinin tamamlanmasının ardından hem AK Parti hem de MHP'nin adaylarını açıklayacağı öğrenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.