Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti seçim araçlarından İyi Parti'ye taciz

Samsun Haber

AK Parti'nin 24 Haziran seçimleri için sokak sokak dolaşan 5 seçim aracı İyi Partililerin standına tacizde bulundu. Konu ile ilgili İyi Parti Samsun İl Başkanlığı'nda kınama geldi.

Samsun Haber-Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Batı Park'ta İyi Parti standın AK Parti seçim aracı tarafından tacize uğradı. Konu ile ilişkin il başkanlığından kınama geldi.

Batı Park'ta çocuklara futbol topu ve ailelere helva dağıtıldığını belirten  İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fatih Tutar, "Demokratik ve hoşgörü ortamında seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fakat Batıpark'ta yaşadığımız olay bizleri çok üzdü. İftarımızı yaptıktan hemen sonra standımız AK Parti'ye ait 5 seçim aracı tarafından taciz edildi. Bu araçlar seçim müziklerini son ses açarak etkinliğimizi taciz etmeye başladılar. Özellikle 2 araç standımızın yanı oto park olmasına rağmen özellikle bu alana gelerek son ses müzik açtılar. Araçların içindekiler ise standımıza doğru alkışlar yaparak bizleri kışkırtmaya çalıştı" şeklinde konuştu.

POLİSE HABER VERİLİNCE ARAÇLAR UZAKLAŞTI

Durumun polise haber edilmesinin üzerine araçların alandan uzaklaştığını dile getiren Fatih Tutar saygı beklediklerini dile getirerek, "Bu tür tahrikler ve tacizler hiç hoş değil. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Herkesin görüşlerine saygı duymamız gerekiyor. Üstelik bu 5 araç aynı anda müzik seslerini onuna kadar açması Batıpark'taki vatandaşlarımızı da rahatsız etti. Vatandaşlar ellerini kulaklarına koyarak yaşananlara tepki gösterdiler. Türkiye 1946'dan beri tam 72 yıldır seçim yapabilmeyi becerebilen bir devlettir. Bu sefer de becermelidir. Seçimler, bizi birbirimizle konuşan, birbirimizle müzakere eden ve Türkiye'yi ileri götüren bir süreç olmalı. Ülkemizde inşallah tülbentleriyle kadınlarımız ve kızlarımız, onlarla çocuklarımız, erkeklerimiz hep beraber 24 Haziran sabahı güneşli bir güne uyanacağız. 81 milyonu kucaklayarak, kimseyi ayrıştırmadan, senin benim demeden, birlik içerisinde, sükunetle güzel bir seçim havası yaşamaya gayret gösteriyoruz. Bu gayretimize de saygı gösterilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.