Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti Samsun Teşkilatında İstifa Şoku!

Samsun Haber

AK Parti Samsun teşkilatında iki ilçe başkanının istifası istendi.

Samsun Haber - Samsun'da AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarıyla ilgili 'tamam mı devam mı' çalışması tamamlandı ve buna göre il yönetimi 'firesiz devam' ederken, Atakum ve Havza ilçe başkanlarının istifaları istendi

Samsun'da kısa bir süre önce, AK Parti İl Teşkilatı üyelerinin tamamiyle toplanamaması ve yönetim zaafiyeti olduğu gerekçesiyle durum masaya yatırıldı. AK Parti Genel Merkezi, Muharrem Göksel'le kongreye kadar yoluna devam etme kararı alırken, Göksel'in yeni yönetim talibini de ret etti. 

AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Önal'ın Samsun'a gelerek tüm ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kollarıyla yaptığı toplantılarda, üyelere 'il yönetiminden memnun musunuz' soruları yöneltiltti. Teşkilat yönetici üyelerinin verdikleri yanıtları değerlendiren AK Parti Genel Merkez temsilcileri, İl Başkanı Muharrem Göksel'in kalıp veya gitmesini de masaya yatırdı. Göksel, bazı üyelerin toplantıya katılmamasından şikayet etmiş ve yönetimin istifası alınıp, tekrar kendi başkanlığında oluşturulması teklifini yaptı. 

İstifaları İstendi

Genel Merkez, yaptıkları anketleri ve verilen yanıtları değerlererek, il yönetiminin firesiz devam etmesi kararını verdi. Yönetimde barış sağlamayı amaçlayan AK Parti, referandum sürecini tamamladıktan sonra yapılacak kongreye kadar Göksel ve 50 kişilik yönetimin devam etmesini kararlaştırırken, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ile AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin'in istifası istendi.

'Hayırlısı Olsun'

AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ile AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin'in istifalarının istenmesi sonrasında açıklama yapan Şahin, " Evet şu anda ben dahil iki ilçe başkanımızın istifası istendi. İstifalarımızı sunacağız. Hayırlısı olsun "dedi.


Kaynak: Halk Gazetesi / Zekeriya Fırat
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.