Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti Canik Belediye Başkanı Türkiye Gündemine oturdu! Tepki çeken görüntüler

Samsun Haber

AK Parti Canik Belediye Başkanı Türkiye gündemine bomba gibi düştü! Sosyal medyada büyük bir infial yaratan ve milyonlarca kişinin dikkatini çeken çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı'nın, sokakta simit satan küçük çocuklara yönelik sarf ettiği sözler toplumda geniş çapta tartışmalara neden oldu.

Olay, normalde okulda olması gereken iki ilkokul çağındaki çocuğun, seçim çalışmalarını sürdüren Sandıkçı'yla karşılaşmasıyla patlak verdi.  Sandıkçı'nın çocuklara dönerek "Aferin böyle boş durmayın" demesiyle bir skandala dönüştü. Sandıkçı'nın bu talihsiz sözleri, sosyal medyada hızla yayıldı. 2 milyondan fazla izlenilerek binlerce insanın tepkisini çekti.

Çocukların, yaşlarına ve okul çağına uygun olmayan bir zamanda sokakta çalışmak zorunda kalmaları, toplumsal bir sorunu da gündeme getirdi. Bu görüntüler, sadece Sandıkçı'nın sözlerine değil, aynı zamanda çocuk işçiliği ve çocukların eğitim hakkı gibi derin sorunlara da dikkat çekti.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan bazı yorumlar:

*Aslında pek çoğumuz asıl problemin 'başkan değil, onu başkan yapan 'çoğunluğun' olduğunu biliyor olmalıyız

*İbrahim bey, hesap numaranızı yollarsanız verdiğiniz 100 TL'yi size yollayalım. Çocuklardan simitleri almamış olalım sizin aldıklarınızı da çocuklardan ikram sayalım. Çok vermişsiniz şimdi o çocuklar aylarca simit poğaça satamaz o parayı harcamaktan.

*Marifet çocuklardan simit almak değil, marifet o çocukların çalışmak zorunda kalmamalarını sağlamaktır

*Çocukların simit satmasını engelleyip onları bu durumdan kurtarmak yerine aferin çekiye yazık harbiden

*Hem 100 lirayı iki çocuğa pay etti hem de okulda olması veya evde ders çalışması gereken çocuklara 'Aferin boş durmayın' diye akıl verdi. Ne günlere kaldık. Bu beyefendi bir ilçeyi yönetiyor. Vay leeee vay leeee

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.