Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ahmet Demircan: Türkiye dünyaya adeta sağlık dersi veriyor

Samsun Haber

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Türkiye dünyaya sağlık dersi veriyor. Şu anda Türkiye’de sağlık turizminden elde edilen tutar 4 milyar dolar seviyesinde” dedi.

Samsun haber - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Canik Kültür Merkezi’nde katıldığı iftar programının ardından Canik ilçesi Hacı İsmail Mahallesi’ndeki vatandaşlar ile bir araya geldi. Haci İsmail Camii’nde teravih namazı kılan Bakan Demircan daha sonra vatandaşlarla sohbet etti.

Türkiye’nin İlaç Takip Sistemi (İTS)’ni en iyi kullanan ülke olduğunu ve 2 ödül birden aldığını açıklayan Bakan Demircan “Sağlık sektöründe ülkemizin bu denli ödül alması bizi gururlandırmıştır” dedi.

Sağlıkta önemli gelişmeler yaşandığına değinen Bakan Demircan, “Türkiye'nin 2003 yılından beri bütün alanlarda olduğu gibi sağlıkta da önemli gelişmelere ve dönüşümlere sahne olduğunu hatırlattı.  Demircan, Sağlık hizmeti standartlarının giderek arttığının altını çizerek, “Türkiye olarak Müslüman ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 4 bir yanında Sağlık Bakanlığınca hizmet veriyoruz. Müslüman ülkelerinde hastanelerimiz var. Dünyanın 4 bir yanına sağlık hizmeti veriyoruz. Buradaki sağlık kurumlarını biz kuruyoruz.5 yıl boyunca işletmelerini sağlıyoruz.  Burada bulunan doktor ve personelleri biz eğitiyoruz. Bu ülkelerde görev yapan doktorlar ve personeller eğitimlerini Türkiye’de alıyor. Böylece diğer ülkelere gelen hastaların Türkiye’ye gelmesini sağlayarak sağlık turizminin gelişmesini sağlıyoruz. Bu anlamda, Türkiye dünyaya sağlık dersi veriyor  diyebiliriz. Şu anda Türkiye’de sağlık turizminden elde edilen tutar 4 milyar dolar seviyesinde. 2023’te bu seviye 20 milyar doları aşacaktır” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.