Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Afanlı deresi cazibe merkezi olacak

Samsun Haber

Yapımında sona yaklaşılan Afanlı Deresi Akarsu Rekreasyon Projesi, önemli bir cazibe merkezi olacak.

Samsun haber - Yapımında sona yaklaşılan Afanlı Deresi Akarsu Rekreasyon Projesinde incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 450 ağaç fidanı ile çevre düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında 30 kamelya, ahşap köprüler ve kafeterya bulunuyor.

Proje hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Taşçı, "İlçemizin ana damarlarından birisi olan Afanlı Deresi'nin hem daha güvenli hem de görsel olarak daha güzel bir hale getirilmesi gerekiyordu. Bu anlamda, 55'te 55 proje sözümüz içerisinde yer alan Akarsu Rekreasyon projemize hız kattık. Derenin güvenli bir hale getirilmesinin ardından, bir yandan iki yakasında yeşillikler içerisinde sosyal alanlar oluştururken, kafeterya, çocuk oyun alanları ve dere üzerinde kurduğumuz ahşap köprülerle, vatandaşlarımızın ilgi odağı olacak bir alan oluşturduk" dedi.

Projenin 13 dönümlük alanda yapıldığına dikkat çeken Başkan Taşçı, "Afanlı Deresi Rekreasyon projemizi 13 dönümlük alan üzerinde gerçekleştiriyoruz. Derenin iki yakasına toplamda 450 adet ağaç fidanı dikerek vatandaşlarımızın yeşillikler içerisinde güzel vakit geçirmesini amaçladık. Alana inşa ettiğimiz kafeterya, yerleştirdiğimiz 30 adet kamelya, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu ve ahşap köprülerle, Atakum'un cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Atakent'te İsmet İnönü Bulvarı ile Cağaloğlu Bulvarı arasında, açılışını kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz Aqua Park'ın hemen yanında hizmete girecek olan Afanlı Deresi Rekreasyon projemizin çalışmalarında sona yaklaştık. En geç Ekim ayının başlarında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız bu önemli cazibe merkezinin şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.