Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

ABD ve İsrail, Samsun'da protesto edildi

Samsun Haber

Samsun'da ABD'nin İsrail Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze'de bulunan protestocu kalabalığa ateş açması Samsun halkı tarafından protesto edildi.

Samsun Haber-ABD'ni İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Filistinlilere yaptıklarına karşı tepkiler devam ediyor. Gazze'de 55 kişinin şehit olduğu ve 2 bin civarından kişinin yaralandığı olayla ilgili Samsun Memur-Sen açıklamalarda bulundu.

KATİL ABD ORTA DOĞU'DAN DEFOL

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis Demir Konferans Salonu önünde toplanan kalabalık basın açıklamasının ardından olayı protesto ederek slogan attılar. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Memur-Sen il, ilçe ve şube başkanları ve üyelerinin katıldığı protestoda; "Filistin'e selam, direnişe devam"," Katil ABD Orta Doğu'dan defol" sloganları atılarak İsrail ve ABD olan tepki açığa çıktı.

Yaptığı açıklamada İslam dünyasını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Farkında değil misiniz ayağımızın altındaki toprak çekiliyor. Kudüs nefessiz kalırsa ümmet boğulur. Kudüs direnişin can damarıdır. Kardeşlerim Kudüs'ün kaderi ümmetin kaderidir. Zulme sessiz kalan şeytandır. Kudüs elbet özgürleşecektir" şeklinde konuştu.


 
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.