Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

2 yılda 50’ye yakın proje hayata geçiyor

Samsun Haber

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2019 yılına kadar Samsun ve ilçelerinde 50’ye yakın bitirilmesi gereken projelerin olduğunu söyledi.

Samsun Haber – Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Nisan ayı Olağan meclis toplantısını Davut Altan Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2 yılda yapacakları projeleri anlattı.

SANAYİ ESNAFI MAĞDUR OLMAYACAK

Gülsan Sanayi Sitesi esnafını mağdur etmeyeceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Önümüzdeki 2 sene içerisinde herkes kendi mülkiyetinin değerini kıymet takdirleri sonucunda öğrenecek biz ödeme sürecinde elimizden geldiği kadarıyla kredi kullanarak oradaki esnafımızı asla mağdur etmeyeceğiz. Onların oradan taşınma süreci ile ilgili de onlara yardımcı olacağız. Onlar bizim insanımız. Biz onları yormayacağız. Yorulacak olan biziz. Çünkü sorumluluk bize ait. Biz Gülsan Sanayi Sitesindeki insanımızın yürüttüğü ticari faaliyeti aynı şekilde devam ettirecek olan sürekliliği sağlayacak şekilde katkı vermediğimiz taktirde sonuç alamayız. Önümüzdeki 2 sene içerisinde Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili çok büyük bir alan ve içerisinde bir Selatin camisi olduğu güzel bir kazanıma dönüşecek” dedi.

2 YILDA 50’YE YAKIN PROJE

2019 yılına kadar 50’ye yakın bitirilmesi gereken projelerinin olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Bütün ilçelerin atıksu arıtma tesislerin bitirilmesi, bütün ilçelerin içmesuyu projelerinin bitirilmesi, Büyük Samsun Müzesi gibi projelerimizi 2 yıla kadar bitirip ‘vay be’ dedirtmek istiyoruz” diye konuştu.

TRAMVAY 2018 YILINDA OMÜ’DE

2018 yılında hafif raylı sistemin Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yurtlarına kadar çıkacağını belirten Başkan Yılmaz, “Tramvayımız 2018 yılında üniversitemize kadar çıkacak. Böylelikle 38 kilometrelik Tekkeköy’den üniversitemizin yurtlarına kadar giden bir banliyo hattı bitmiş olacak. Bu belki de Samsun ölçekli bir şehirde yapılabilecek en iddialı altyapı ulaşım projesidir” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.