Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

19 Mayıs Barajı ne zaman bitecek

Samsun Haber

Samsun'da yapımı devam eden 19 Mayıs Barajı'nın inşasının tamamlanmasına kısa bir süre kaldı.

Samsun haber - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun'un 19 Mayıs ilçesine yapılan barajın yüzde 90'ı tamamlandı. Barajın faaliyete girmesiyle 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile Dereköy, Yörükler, Doğanca ve Çetinkaya bölgelerinin su sorunu çözülecek.

İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

19 Mayıs Barajı içme suyunun yanında, bahçeleri sulama alanında da fayda sağlayacak. 43,4 milyon m3 depolama alanına sahip olan barajdan su 1.230 metre uzunluğundaki isale hattı ile arıtma tesisine iletilecek ve günlük 100 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisinde arıtılacak.


Daha sonra arıtılan su 51 kilometre hat ile 19 Mayıs, Bafra ilçeleri ile Dereköy, Yörükler, Doğanca, Çetinkaya bölgelerine dağıtılacak.

TARLALAR SULANACAK

19 Mayıs Barajı aynı zamanda 76 bin 730 dekar zirai arazinin daha verimli sulanmasını sağlayacak. 70 milyon lira yatırım bedeline sahip baraj, ülke ekonomisine 30 milyon lira katkı verilmesi ve 3 bin 800 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedefleniyor. 90 metre yüksekliğe yapılan barajın yıl sonuna kadar bitirilmesi amaçlanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.