Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yüzünüzdeki Kare Görüntüsünden Kurtulmak İçin ...

Sağlık

 Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Ortak, yüzdeki kare görüntüsünün botoks sayesinde 'V' şekline kavuşabileceğini söyledi.

Çeneye aşağıdan yukarıya doğru bakıldığında ‘V’ şeklinde bir görüntü güzellik anlayışı içinde daha makbul kabul ediliyor.

Aşırı sakız çiğneyenlerde, sert çene hareketleri yapanlarda, geceleri dişini gıcırdatanlarda çenenin kulağa doğru olan arka kısmındaki kasların gelişip, o bölgenin biraz şişmiş gibi görüntü verdiğini belirten Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Turgut Ortak, “Normalde bu yüz yapısı Uzak Doğu ülkelerinde görülmekte, ülkemizde nadiren gözükmekte. Genellikle aşırı stresli olanlarda, çok konuşanlarda, sık sık sert gıdalar tüketenlerde, sakız çiğneyenlerde ve özellikle bayanlarda çene köşesi böyle bir şekil alabilmekte, bu  da yüze kare görünümü vermekte. Bugünün güzellik anlayışında hoş kabul edilen yüzün ‘V’ şekli bozulabilmete, ancak botoksla kas zayıflatılarak ‘V’ şeklini elde etmek mümkün. 2-3 kez uygulanacak botoksla yüzdeki kare görüntüsünü yerini 'V' görünümüne bırakır."diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.