Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

"Vertigo tedavisinde öncelikle altta yatan rahatsızlıkların tedavisi önerilmektedir"

Sağlık

Özel Mediliv Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Haydar Sağlam vertigo ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel Mediliv Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Haydar Sağlam vertigo hastalığının belirtileri hakkında açıklamalarda bulunarak “Genellikle baş dönmesi olarak bilinen vertigo hastalığı kişinin dengesini kaybetmesi, sersemlik halinde bulunması olarak görülmektedir. Bu hastalığa sahip kişiler günlük hayatlarında yürürken, otururken, hareket ederken baş dönmesi halini yaşarlar. Vertigonun neden olduğu dengesizlik hissi, düşme gibi sorunlara neden olur. Vertigo belirtileri tansiyon düşmesi, şiddetli baş dönmeleri, güçsüzlük, görmede bozukluk, mide bulantısı, dengesizlik, kulakta çınlama olarak sıralanabilir. Hastalarımıza önerimiz bu şikayetlere sahip olan kişilerin vakit kaybetmeden hekimlere muayene olmasıdır” dedi. 

Dr. Sağlam Vertigo nasıl tedavi edilir sorusuna şöyle yanıt verdi; “Vertigonun kaynağı çeşitli fiziksel ve psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Tedavi sürecinde öncelikle altta yatan rahatsızlıkların tedavisi önerilmektedir. Bunların başında stres, travma, psikolojik rahatsızlıklar gelebilir. Bu nedenle öncelikle hastalığa neden olan kaynağın araştırılması yapılmaktadır. Vertigo iç kulakta yer alan kristallerin yer değiştirilmesiyle meydana gelmektedir. Bu nedenle tedavide kristallerin yeniden konumlandırılmasıyla olmaktadır. Ayrıca çeşitli ilaçlar da tedavi sürecinde kullanılabilmektedir.”
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.