Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Sakın o parayı ödemeyin! Artık ücretsiz...

Sağlık

İstanbul'da özel bir hastanenin aşı ücreti olarak 335 TL aldığı iddiaları üzerine İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da yaşanan olayda bir anne, 1 yaşındaki bebeğine özel bir hastanede aşı yaptırdığını ve 335 TL ücret ödediğini iddia etti. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Güner, "Aşılar ücretsiz uygulanmaktadır" açıklamalarında bulundu.


Edinilen bilgiye göre İstanbul Avcılar'da yaşayan 28 yaşındaki P.B. oğlunun zorunlu 1 yaş aşısını yaptırmak için özel bir hastaneye gitti. Hastane, devletin ücretsiz dağıttığı bu aşılar için 335 TL ücret talep etti.


Habertürk'ten Öznür Karslı'nın haberine göre, suçiçeği, kızamık ve kızamıkçık aşıları için anne, hastaneye 335 TL ödedi. Hastane, annenin tepkisi üzerine ücretin iade edileceğini söylese de detaylı fatura vermedi. Anne, para iadesi sözü almasına rağmen hastaneden uzun süre dönüş alamadı.


İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner, yaptığı açıklamada aileleri uyararak, "Aşı taahhütnamesini imzalayan özel ve devlet hastanelerine aşılar tarafımızdan ücretsiz olarak verilmektedir ve bu aşılar ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Bu konuda sorun yaşayan vatandaşlarımız detaylı faturaları ile İl sağlık Müdürlüğü ile Alo 184 Sabim hattına başvurabilirler. Aşılar ASM’lerde de ücretsiz olarak yaptırılabilir. Çocukların ailelerinden, yaptırdıkları aşıları aile hekimlerine bildirmelerini istiyoruz" dedi.

 
Sağlık Bakanlığı takviminde yer alan tüm aşıların ücretsiz yapıldığı belirtildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.