Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Op. Dr. Ali Haydar Sağlam bilgilendirdi: Kulak çınlaması hayatınızı etkilemesin

Sağlık

Özel Mediliv Tıp Merkezi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Haydar Sağlam kulak çınlaması hakkında bilgilendirdi.

Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Haydar Sağlam kulak çınlamasının nedenlerini belirterek “Bize kulak çınlaması şikâyeti ile gelen kişiler genellikle tiz bir ses, böcek sesi, ıslık, düdük sesi gibi sesleri duyduklarını söylüyorlar. Bu şikâyetten mustarip olan kişilerin yaşamlarına bakıldığında genelde yüksek ses maruz kaldıklarını görüyoruz. Bu hastalık her yaş grubunda görülebiliyor ve nüfusumuzun yüzde onunda etkili. Genellikle kulak iltihapları, kulaklıklar, kulak zarına verilen zarar, kulak tıkaçları, yüksek tansiyon, şeker, yüksek sesli müzik dinlemek ya da yüksek sese maruz kalmak, beyin tümörleri, kansızlık, kalp ve damar hastalıkları kulak çınlamasının nedenleri arasında görülebiliyor. Biz hastalarımıza genellikle yüksek sesten uzak durmaları gerektiğini belirtiyoruz. Çünkü yüksek sese maruz kalmak bir süre sonra işitme kaybı gibi nedenleri oraya çıkartabiliyor.” Dedi.

KULAK ÇINLAMASI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Haydar Sağlam kulak çınlamasının tedavisini anlatarak “Kulak çınlamasında eğer işitme kaybı yoksa çınlamaya neden olabilecek tıkaç, kulaklıklar ve yüksek sese maruz kalmak gibi nedenleri ortadan kaldırarak başlıyoruz. Çınlamanın nedeni işitme sinirinde bir tümör ise cerrahi tedavi veya radyoterapi tercih ediyoruz. Ayrıca kulak içinin temizlenmesi de tedavilerimiz arasında yer alıyor. Belirli durumlarda B12, çinko, kolesterol, demir eksikliği de kulak çınlamasına neden oluyor. Bu durumda kan tahlili yaparak bu rahatsızlıkların giderilmesini sağlıyoruz” dedi. 
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.