Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Op. Dr. Ahmet Karkucak bilgilendirdi: Bel fıtığı tedavi süreci

Sağlık

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karkucak, lomber dar kanal yani bel fıtığı tedavi süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

Op. Dr. Ahmet Karkucak konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

*Her bel fıtığı biliyorsunuz ameliyatlık değildir. Ama bel ağrısı, bacak ağrısı varsa, ayakta uyuşma şikayetimiz varsa, idrar kaçırma ve büyük abdestle ilgili probleminiz varsa muhakkak bir beyin cerrahisine başvurulması gerekir. 

*Tabi yapılan muayene ve görüntüleme tetkikleriyle hastamızın cerrahi olup olmadığı karar verilir. Bel fıtığı ameliyatlarında boyun fıtığı ameliyatlarında olduğu gibi ameliyatlardaki riskimiz yüzde 1'dir. 

*Hastamız ertesi gün mobilize olur ve hareketlenir. Hastanın durumuna göre sadece bel fıtığı hastamızsa ertesi gün taburcu ediyoruz.

*Mikrodiskektomi yapıyoruz beraberinde omurilikte daralma, dar kanal, halk arasında kireçleme diye bilinen tablomuzda varsa ameliyattan sonra 2-3 gün yatırıyoruz.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde görev yapmakta olan Op. Dr. Ahmet Karkucak ile 0543 821 00 00 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: dr.ahmetkarkucak

https://www.youtube.com/embed/FnTlGkOAESI?si=Azoz8jUYDIZs0W-R
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.