Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Müjde! Yarından İtibaren Ücretsiz

Sağlık

Yarından itibaren tıbbi malzeme ve cihazlar, hiçbir ücret ödemeden istenilen eczaneden ya da firmadan temin edilebilecek.

Tıbbi malzeme ve cihazları önce kendi cebimizden ödediğimiz para ile alıyor, ödediğimiz bu paranın geri ödemesini aylar sonra SGK'dan geri alabiliyorduk. Yarından itibaren ise istenilen eczane ya da tıbbi malzeme satan firmalardan alınabilecek. SGK ve Sağlık Bakanlığının yaptığı ortak çalışma ile yarından itibaren tüm tıbbi malzeme ve cihazlar istenilen eczane ya da tıbbi malzeme satan firmalardan alınabilecek. SGK da bu malzemelerin parasını eczane ya da firmalara verecek.

Bu uygulama sayesinde maddi imkanları yetersiz olan vatandaşlar, artık ceplerinden para çıkmadan ayakta tedavi sırasında ihtiyaç duydukları malzemeleri eczane uygulamasında olduğu gibi, medikal marketlerden veya eczanelerden temin edebilecekler. 

Genel sağlık sigortalıların ayakta tedavileri sırasında ihtiyaç duydukları tıbbi malzemeler (hasta alt bezi, kolostomi, ileostomi ve ürostomi torbaları, sondalar, hazır olarak üretilen eksternal protez ortezler vb.) Sağlık Bakanlığınca ruhsat verilen medikal marketler veya eczanelerden doğrudan temin edilebilecek ve SGK, bu malzemelerin parasını kişiye değil, malzemenin temin edildiği eczane veya firmaya ödeyecek.

Kaynak: Yeni Şafak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.