Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hastaneye giderseniz şaşırmayın! Yeni uygulama başladı!

Sağlık

Sağlık Bakanı ve Samsun milletvekili Dr. Ahmet Demircan'ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre, artık acil servise giden ama durumu hafif olan ve "yeşil alan"da muayene olması gerekenlere "Yeşil Alan 1" kodu verilecek ve bu hastalara acil servisteki genel tabip muayene polikliniklerinde bakılması sağlanacak.

Acil servislerde yaşanan yoğunluğun önlemek amacıyla Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın imzasıyla, yayımlanan genelge ile hastanelerde standart poliklinik hizmetlerinde "Mesai Kaydırma veya Vardiya Branş Polikliniği" uygulaması yapılacak. Buna göre, acil servise gelen ve durumu en hafif olan ve "yeşil alan", muayene olması gerekenlere "Yeşil Alan 1" kodu verilecek.

Acil servislerin hemen yanında olacak olan ve saat 23.00'a kadar hizmet verecek olan bu polikiliniklerde dahiliye, KGB, göğüs, çocuk gibi bölümler olacak. Acile gelen, ama acil olmayan hastaları buraya yönlendirilecek. 

Bugün itibariyle Türkiye genelinde 63 hastanede genel tabip poliklinikleri açılacak ve böylelikle hastaların acil servislerde birikmesinin ve beklemesinin de önüne geçilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.