Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hastanede skandal! Bağış yaparsan iyileşirsin

Sağlık

Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 100 TL bağış yapmayan hastalara iğne yapılmadı. Konuya ilişkin hastane yönetimi 'zorunlu değil' açıklaması yaptı.

Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'nde skandal yaşandı. Hastalardan iğne yağmak için 'bağış' adı altında 100 TL ücret istendi. Bağış yapmayan hastalara iğne yapılmazken hastane yönetimi durumun zorunlu olmadığını dile getirdi.

Hastanede muayene ücreti 7 TL olurken SGK’nin karşıladığı bir ilacın enjeksiyonu için 100 lira bağış talep edilmesi skandala yol açtı. 

"İLAÇLAR TEMİN EDİLEMİYOR, ZORLAMA YOK!"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Doç. Dr. Yunus Taş, "Kişiler hastanemize bağış yapıyor. Bağış uygulaması bazı bölümlerde var. Göz enjeksiyonunda 100 lira bağış talep ediyoruz. Bağış konusunda herhangi bir zorlama yok. Bağış yapmayanlar da tedavisini oluyor. Biz bağış talep etmek zorundayız çünkü pek çok kalemde SGK'niın ödediği rakamlarla piyasadan bizim temin ettiğimiz rakamlar arasında ciddi farklılık var. İlaçların, ürünlerin büyük çoğunluğu ithal. Bu sebeple son aylarda piyasada fiyatlar bir hayli yükseldi. Bazı ilaçları bulamıyoruz bile. İhaleye çıkıyoruz, firmalar katılmıyor. İlaçları bile eczanelerden azar azar temin ediyoruz. Bu bile bize zarar ettiriyor. Toplu alımlarda fiyatlar düşüyor ancak tek tek eczanelerden ilaç alınca aynı indirimi alamıyoruz" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.