Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Mustafa Sarıgül DSP'den aday!

POLİTİKA

CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül, DSP'ye geçerek Şişli Belediye Başkan adayı oldu.

DSP Şişli Belediye Başkan adayı olan Sarıgül, "CHP’ye değil, partili yurttaşlarıma asla değil, CHP yönetimine kırgınım. Yıllarımı verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettim. Dağlara taşlara adını yazmaktan onur duyduğum Ecevit’in Demokratik Sol Parti’sinde halkıma hizmet vermeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Aksakal, “31 Mart seçimlerini Türkiye için bir dönüm noktası ya da bir beka sorunu gibi açıklamalarla manipüle eden ve el birliği ile canbaza bak siyaseti yapan partiler karşısında tek sol parti olarak, DSP 81 ilde seçimlere katılacaktır.

Son günlerde DSP'nin siyaset gündeminde ağırlığını hissettirmesine karşı rahatsızlık duyan çevrelerin rahatsızlıklarını anlayışla karşılıyoruz. DSP yeniden Ecevit'in genel başkanlığı dönemindeki inançlı ve kararlı duruşunu ortaya koyarak ülkenin ve milletin sahipsiz olmadığını gösterecektir. DSP, 2023 yolunda belirleyici bir rol üstlenecektir. Yurdunu milletini özünden çok seven, Cumhuriyetinin temel değerlerini benimsemiş, Atatürk ilkelerine sadık ve tabii ki Demokratik Sol Parti'nin kuram ve kurallarını benimsemiş her yurttaşımıza kapılarımızı ve gönlümüzü açtık. Belediyeciliğe 1999 yılında DSP okulunda Ecevit'in önderliğinde başlamış ve 2009 yılında DSP Belediye Başkanı seçilerek hizmet etmiş ve bu partinin evladı olarak gördüğümüz Mustafa Sarıgül, yeniden DSP'nin Şişli Belediye Başkan adaylığı başvurusunu yapmıştır” sözcüklerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.