Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

MHP'den şok karar! O ilde aday çıkarmayacaklar

POLİTİKA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerde uygulayacakları stratejiyi açıkladı. Yeni geçilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ittifakın yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre MHP Lideri Devlet Bahçeli İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını kurulacak olan ittifak ile AK Parti'nin adayını destekleyeceklerini belirti.

'Adat çıkarmama söz konusu olur mu?' sorusuna ilişkin MHP Lideri Bahçeli, "Biz adaylarımızı çıkarırız ama aday çıkaracağımız yer olur çıkarmayacağımız yer olur. İstanbul’da aday çıkarttık. Samimi konuşuyorum. İstanbul’da çıkarttığımız adayların geçmişte ne kadar oy aldıkları belli. Aday çıkartıp, belediye başkanlığını kazanamayacağınız yerde bir aday çıkarıp, ‘bizim de adayımız var’ demenin bir manası var mı? Ama ilçelerinde bizim de aday çıkartacağımız yerler var. Şimdi bütün bunlara dikkat ederek konuşuyoruz biz. Olmayacak olan bir şeye ‘Olur’ damgası vurarak kendi siyasetimizi şekillendirmeye çalışmıyoruz. Gerçekçi davranıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.