Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Meclisi karıştıran el hareketi

POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TMBB)'nde düzenlenen bütçe görüşmeleri esnasında konuşma yaptı. Konuşması sırasında yaptığı bir el hareketi Meclis'in karışmasına neden oldu. Meclis'te oturuma ara verildi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı el hareketine Ak Parti cephesinden sert eleştiriler gelmeye başladı...

"AYIPTIR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" dedi.

HİCAP DUYUYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bazen yaş kemale ermiyor, eremiyor. Kemal Bey'in Gazi Meclis'te olduğunu ve kime hitap ettiğini unutarak yaptığı bu en hafif tabirle "edepsiz" hareketten hicap duyuyoruz. Milletimize de mi saygınız kalmadı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu." ifadelerini kullandı

"ATATÜRK'ÜN OTURDUĞU KOLTUKTA..."

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan  "Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk'ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok!" dedi.

"CEZA ALMASI GEREK"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde davrandı. İç tüzük 160'a göre kaba ve yaralayıcı sözler yapmaktan kınanması gerekiyour" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.