Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Binali Yıldırım'dan Konuşulacak İddia

POLİTİKA

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım 31 Mart yerel seçiminde sandıkta görev alan sandık görevlilerine ilişkin çok ilginç bir açıklama yaptı.

YSK kısa gerekçesinde “sandık kurullarında memur olmayan kişiler görev aldığı” için seçimin iptal edildiğini duyurmuştu. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım bunun üzerine çok farklı bir açıklamayla gündeme geldi. 

Avcılar'da vatandaşlarla soru cevap şeklinde sohbet eden Yıldırım, verdiği bir cevabı sosyal medya üzerinden paylaştı. Bu videonun içeriğinde sandık görevlileri için Yıldırım'ın yaptığı yorum ise, “Bakıyor seçmene, diyelim ki AK Parti’nin adayına verecek gibi anladığı seçmene Büyükşehir pusularını vermiyor” şeklinde oldu. Verdiği bu cevap ise sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Yıldırım, sandık başkanının, hangi seçmenin kime oy vereceğini nasıl bildiği konusunda ise başka detay vermedi. AKP'li eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, soyisimden AKP’ye oy veren seçmenin belli olacağını öne sürmüştü.

kaynak : sözcü

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.