Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakanlıktan uyarı: Dolandırıcılara inanmayın

POLİTİKA

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına karşın Ticaret Bakanlığından açıklama geldi. Vatandaşlara cep telefonu yoluyla yabancı numaralardan ulaşıp kendisini Ticaret Bakanlığında çalışan olarak tanıtan kişiler dolandırıcıdır.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre insanları arayan '0 852 471 04 51'telefon numarasından arayan kişiler kendilerini 'Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kobi-Kredi Birimi 'çalışanı olarak tanıtıp kredi pazarlamak isteyen kişiler tarafından dolandırılmaya çalışılan vatandaşların şikayetleri gündeme geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada dolandırıcıların kullandığı telefon numarasının ve kendilerini tanıttıkları birimin Bakanlık içinde bulunmadığı açıklaması yapıldı. Bu tür olaylara karşı vatandaşların yapılan aramalara itibar etmemesi gerektiği Bakanlık tarafından belirtildi.

Vatandaşların yaşadıkları olayları ve dolandırılmaya maruz kaldıkları durumu derhal konuya bağlı Bakanlık mecralarına ya da emniyet birimlerine haber vermeleri belirtilerek, “Söz konusu dolandırıcılıkla ilgili Bakanlığımızca gerekli inceleme ve işlemler derhal başlatılmış olup, vatandaşlarımızı mağdur etmeye çalışanlar hakkında gerekli tüm yasal işlemler yapılacaktır” açıklaması yapıldı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.