Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakan Soylu'dan Suriyeli açıklaması

POLİTİKA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeliler konusunda açıklamalarda bulundu. Soylu, Suriyelilerin geri dönmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. 

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, uluslararası koruma statüsündeki göçmenlerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Soylu şöyle devam etti:

"Son günlerde özellikle İstanbul üzerinden yürütülen konu, tamamen düzensiz ve kaçak göçle mücadeleyle ilgili bir konudur. Geçici koruma statüsündeki hiçbir Suriyelinin, uluslararası koruma statüsüyle ülkemizde bulunan bir yabancının veya ikamet izniyle ülkemizde bulunan bir kişinin sınır dışı edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir, kabul edilebilir değildir. Bunu yapabilme kabiliyetine ve hakkına da sahip değiliz. Ne böyle bir istemimiz var ne böyle bir eylemimiz var ne böyle bir hakkımız var. Bu kadar açık ve net. Geçici koruma statüsündeki her bir Suriyelinin hangi ilde kayıt edilmişse orada ikamet edilmesini sağlamak. İkincisi de kaçak göçle mücadelenin ciddiyetle sürdürülmesi. Yaklaşık 15 günlük çalışma sonrasında hakkında işlem yapılan yabancıların yüzde 90'ından fazlası Suriyelilerin dışındaki uyruklardan oluşmaktadır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.