Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Akşener'den 28 şubat suçlamalarına yanıt

POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı toplantıda Meral Akşener'e karşı "Bu hanımefendinin '28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullanmasının ardından Akşener'de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan bugün Meral Akşener'in 28 Şubat kararlarıyla ilgili 32. Gün'e verdiği röportajı izleterek "Bu hanımefendinin '28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum' sözlerini kullanarak.

Akşener ise yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 2001'de AK Parti Kurucu Üyeliği, 2015'te Başbakan Yardımcılığı, 2020'de ise Cumhur İttifakı'na katılmayı teklif ettiğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN AKŞENER'E SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'in röportajını izleterek "Bu hanımefendinin '28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum' sözünü unutmadık. İnsanda ilke ve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu saçmaktan geri kalmaz. Bize saldıran herkes gibi bunların da gerisi envai çeşit rezilliklerle doludur" ifadelerini kullandı. 

Söz konusu röportajda Akşener, "Milli Güvenlik Kurulu kararlarına imza atanlardan biri de bendim ve uygulanacak. Uygulanması gerektiğine gönülden inanıyorum. Başka çaresi yok, uygulanacak. İçişleri Bakanı olarak benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. MGK'nın kararlarının uygulanması gerekir, ben uygulayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER'İN YANITI NET OLDU

Akşener "Eğer 28 Şubat üzerinden, ellerinde başka bir şey olmadığı için bir yürüme söz konusu olursa Sayın Erdoğan'a çok üzülürüm. Çünkü aynı Sayın Erdoğan, 2001'de partisinin kuruluşuna beni davet etti. 2015'te bana Başbakan Yardımcılığı teklif etti. Aynı Sayın Erdoğan, 2020'de ne kadar milli ve yerli olduğumu ifade edip 'Buyrun beraber bir berber dükkanı kuralım' dedi. Ben bunların tamamını reddettim" dedi.

Akşner ölümle tehdit edildiğini söyleyerek, "Bu arada unutmadan söyleyeyim; bu ülkede ölümle tehdit edildim. Evim basıldı, her şeyler oldu ama yani bana posta koyup benim de geri durduğum hiçbir hadise olmamıştır. Dayak yerim, posta yemem" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.