Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

“Uyduruk sebeplerden dolayı ekonomi kötüye gidiyor”

Özel Haber

Doların artması ve ekonomideki son durumla ilgili Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, “Uyduruk sebepler nedeniyle ekonomimiz kötü duruma gidiyor. Dolar 5 TL’nin de üzerine çıktı” dedi.

Samsun Haber - Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı’nın her hafta içi sabah saat 11.00’da sunduğu Uyan Programında telefon ile canlı bağlantı yaparak doların artması ve ekonomideki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Ufak tefek tedbirler ekonomin soğumasını sağlamıyor”

Türkiye’nin ekonomi konusunda çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “Dün akşamdan beri doların artmasına herkes çok şaşırdı. Ekonomiyle ilgilenen kişilerden tutun normal vatandaşlara kadar herkes şokta. Bu şokun da sebebi döviz fiyatlarındaki yükseliştir. Böyle bir durumun başımıza geleceği belliydi. Bundan öncede Türkiye ekonomisinde kırılganlıklar vardı. Seçimden önce Türkiye çok büyük stres yaşadı ve bu balonun patlayıp yayılacağı belliydi. Hükümet elinden gelen her şeyi yapma gayretinde bulundu. Devlet ÖTV’yi düşürerek akaryakıt fiyatlarının artmamasını sağladı. Bu tür ufak tefek tedbirler ekonomin soğumasını sağlamıyor” diye ifade etti.

“Merkez Bankası doların 5 TL olmayacağını söylemişti”

Merkez Bankasının sene sonunda doların 5 TL olmayacağını ama bugün baktığımızda arttığını ifade eden Başkan Özman,  “Amerika Birleşik Devletlerinin papaz hikayesinden dolayı Türkiye ekonomisinin girdiği noktaya bakın. Papazın tutuklu veya serbest kalması, papazın ajan olup olmamasıyla ilgili tartışmada Türkiye Cumhuriyeti Devletine yaptırımlar yapılıyor. Uyduruk sebepler nedeniyle ekonomimiz kötü duruma gidiyor. Bir papazın olmadığı ve yaptırım yapılıp yapılmayacağı ile ilgili gerilim nedeniyle döviz kurlarımız aldı başını gitti. Merkez Bankası sene sonunda doların 5 TL olmayacağını söylemişti. Bugün dolar 5 TL’nin de üzerine çıktı ve 5 TL 5 kuruş oldu. Bu olanlar ufak nedenlerden dolayı olmadı. Seçimden önce Türkiye ekonomisinde ciddi derecede sıkıntılar vardı. Türkiye’nin ciddi derecede finansman problemi var” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.