Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ülkücülerin efsane  başkanına büyük vefasızlık, YAZIKLAR OLSUN!

Özel Haber

1994-2004 yılları arasında Bafra Belediye başkanlığı yapan merhum Hasan Arslan'ın 10 yıl boyunca kullandığı Mercedes marka makam araba 15 Ekim'de ihale yoluyla satışa çıkarılıyor.

AK Partili Bafra Belediyesi hurdaya çektiği 12 aracı satışa çıkardı. 10 yıl boyunca MHP'den Bafra Belediye Başkanı olarak görev yapan Samsun'da ülkücü camianın sembol isimlerinden merhum Hasan Arslan'ın kullandığı aracında satış listesinde olması ülkücüleri kızdırdı. Cumhur ittifakı konumunda olan bir belediyenin ilçede efsane olmuş bir belediye başkanının kullandığı aracını satışa çıkarmasının içler acısı bir durum olduğunu belirten MHP'liler bu hatadan dönülmesini istediler. Bafra'nın geleneklerinde böyle bir olaya yer olmadığını belirten MHP'liler; 'Bu olay çok su kaldırır.' dediler.

Başkan Hamit Kılıç'ın Hasan Arslan'ın hem anısına hem de ailesine vefalı davranması gerektiğini söyleyen MHP'liler; 'İhale ile satış demek 'en fazla parayı veren alır' demektir. Bu büyük bir yanlış olduğu kadar böyle hatıraların satış ihalesi olmaz. Ahde vefa gerektiren bir durumdur. Başkanımız ülkücü harekete yıllarını vermiş ve şu anda cumhur ittifakının vefat etmiş belediye başkanı konumundadır. Daha dikkatli ve hassas davranılması gerekirdi. Üstelik belediyenin hibe yetkisi var. Bu araç merhum Arslan'ın ailesine hibe edilebilirdi. Bu anlayış belediyemize hiç yakışmadı' diye konuştular. 

15 Ekim'de ihale yoluyla satışa çıkarılacak araçlar içerisinde Hasan Arslan'ın kullandığı makam aracının çıkarılmasını isteyen MHP'liler; 'Böyle bir hatadan acilen dönülmelidir. Bu satış gerçekleşirse ülkücüler bunu asla unutmazlar. Bu aracın değeri ve ederi nedir ki? Ancak maneviyatı çok büyüktür. Başta MHP Bafra ilçe başkanlığı sonrada MHP il başkanlarımıza buradan sesleniyoruz. Bu hatadan dönülsün. Yaşanacaklar Bafralıların içini acıtır. Başkan Kılıç'a da buradan sesleniyoruz. Bafra maneviyatlarına büyük önem verir. Bazı şeyler parayla satın alınmaz.' diye konuştular.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.