Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Tuvalet şart ama, temizlik de şart

Özel Haber

Samsun’un İlkadım İlçesi Subaşı Mahallesinde belediye tuvaletleri yaz aylarının da gelmesiyle çevreyi kötü kokular yayıyor. Mahalle esnafı bu soruna kalıcı çözüm bekliyor.

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesi, Subaşı Mahallesinde belediye tuvaletleri yaz aylarının sıcağından da etkilenerek çevreye kötü kokular yayması mahalle esnafına zor anlar yaşatıyor. Kötü kokulardan etkilenen mahalle esnafı yetkililerin tuvaletleri temizletmesini ve koku sorununa kalıcı çözüm getirmesini bekliyor.

“Tuvalet de, tuvalet temizliği de şart”

Samsun’un İlkadım İlçesi Subaşı Mahallesinde esnaflık yapan Adem Camadan, mahalledeki tuvaletleri esnaflarında mecburi olarak kullandığına dikkat çekerek, “Biz esnaf olarak Samsun’un diğer mahallelerinden daha kalabalığız. Dükkanlar dar olduğundan tuvalet koyamıyoruz. Bu mahalleye tuvalet şart. Ancak temizlenmiyor. Bir de yaz ayları geldiğinde mahallede durulamaz hale geliyor. Müşteriler bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyor. Yetkililer biraz bu konunun üzerinde dursa aslında ortalıkta koku kalmayacak” diye konuştu.

“Yıllardır Aynı Kişi İhaleyi Alıyor”

Subaşı Mahallesindeki tuvaletlerin ihale usulü şahıslara verildiğini iddia eden Adem Camadan, “Yıllardır mahalledeki tuvaletleri ve çay bahçesini aynı kişiler ihale yoluyla alıyor. Bu nasıl oluyor anlam veremiyoruz. Tuvalet esnaf olarak bize de gerekli ama temizlik yok denecek gibi. Yıllardır aynı kişiler ihaleyi nasıl kazanıyor bir anlam veremiyoruz. Çevre aynı şekilde ne düzen var ne de temizlik. Yetkililer dahil kimseler bu konuyla ilgilenmiyor. Eski Başkan Vehbi Gül döneminde de aynıydı halen de aynı olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.