Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Tramvaya çarpan o araçtan sonra...

Özel Haber

15 gün önce Atakum Yeni Mahalle’de bir aracın tramvaya çarpmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kazaların önüne geçmek için tramvay hemzemin geçitlerinin bulunduğu kavşaklara hız kesici kasisler yapmaya başladı.

Samsun Haber – 30 Eylül 2017 cumartesi gecesi Atakum ilçesi Yeni Mahalle mevkiinde gece saatlerinde direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı araç tramvay yoluna girerek o esnada durakta bekleyen bir tramvaya çarpmıştı. Çarpışmanın etkisi ile tramvay raydan çıkmıştı. Raydan çıkan tramvayın kaldırılarak yolun tekrar trafiğe açılması ise saatler sürmüştü.

Bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait ekipler, tramvay hemzemin geçitlerinin bulunduğu mevkilerde önlem almaya başladı. Araçların tramvay hemzemin geçitlerine girerek hızlarını yavaşlatmaları için geçitlere bağlanan yollara kırma taşlardan hız kesici kasisler yapılıyor. Bunun yanı sıra geçitlere bağlanan yollardaki uyarıcı levha sayıları da arttırılıyor.

Edinilen bilgiye göre, ilk olarak kazanın olduğu Yeni Mahalle kavşağına yapılan kasislerin sırayla tramvay hemzemini bulunan tüm kavşaklara yapılacak.

Haber: Yasir BABA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.