Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Tavuğa rekor zam!

Özel Haber

Tavuk etine yüzde ellinin üzerinde zam geldi. Konuyla ilgili olarak Samsunhaber.com’a açıklama yapan Samsun Kasaplar Odası Başkan Vekili Mustafa Şen, “Kırmızı etten uzaklaşan vatandaşlar tavuk etine yönelmeye başlamıştı. Bunu gören tavuk üreticileri ise bu durumdan fırsat bulup tavuk etine zam yaptılar. Bu fiyat artışı hiç normal değil” dedi.

Samsun Haber – Şarbon hastalığının çıkmasıyla birlikte vatandaşların kırmızı etten uzaklaşıp tavuk etine yönelmesinden sonra tavuk fiyatlarına zam geldi. 

“Vatandaşlar mecburen tavuk eti alıyor”

Vatandaşların tavuk etini mecburen alıp yediklerini ifade eden Samsun Kasaplar Odası Başkan Vekili Mustafa Şen, “Tavuk fiyatlarına birden zam geldi ama bu zam çok kalıcı olmaz. Özellikle şarbon hastalığının çıkmasından sonra insanlar kırmızı etten uzaklaştı. Kırmızı etten uzaklaşan vatandaşlar tavuk etine yönelmeye başlamıştı. Bunu gören tavuk üreticileri ise bu durumdan fırsat bulup tavuk etine zam yaptılar. Yüzde ellinin üzerinde fiyat artışının olması hiç normal değil. İnsanlar artık kırmızı et yemeye korkuyor ve kırmızı ete güveni kalmadı. Şarbon hastalığından sonra restoranlarda da satışlar durmaya başladı. İnsanlar tavuğa ve balığa yönelmişti ama şimdi tavuk fiyatlarının artmasına tepki gösteriyorlar. Vatandaşlar tepki gösterse bile mecburen tavuk alıp yiyor. Bu artan fiyatlar illaki düşecek.” şeklinde konuştu.

“Devletin bu konuya el atması gerekiyor”

Tavukların 45 günde suni bir şekilde yetiştirildiğini belirten Başkan Vekili Şen, “Tavukları da tamamen suni bir şekilde yetiştiriyorlar. 45 günde bir tavuk büyütülüp paketleme aşamasına geliyor. İğnelerle tavuğu büyütüyorlar. Bir tavuğun kesilmesi için en az 4-6 ay beklemesi gerekiyor. Bir tavuğu yiyebilmek için 1 sene beklemek en iyisi olur. Samsun’da belli başlı tavuk firmaları var. Restoranlara tavuklar birkaç firmadan dağıtılıyor. Bizim fiyatları düşürmek adına engelleme gibi bir faaliyetimiz yok. Devletin bu konuya el atması gerekiyor” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.