Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Tarihi bina artık Cerrahi El Aletleri Müzesi olarak hizmet verecek

Özel Haber

Samsun haber - Sağlık alanında ciddi gelişmeler kaydeden Samsun, yeni kurulacak Cerrahi El Aletleri Müzesi ile tacını takacak. Samsunhaber.com Dergisi olarak, kente uzun yıllar boyunca TCDD’nin Samsun Bakım Onarım Atölyesi olarak hizmet veren ve hazırlanan proje ile müzeye dönüştürülecek tarihi binayı inceledik.

Samsun’un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi 100. Yıl Bulvarı’nda (Eski Tekel Kavşağı) yer alan ve kente uzun yıllar boyunca hizmet veren TCDD’nin Samsun eski Bakım Onarım Atölyesi, önümüzdeki dönemde hizmetine Cerrahi El Aletleri Müzesi olarak devam edecek.

SIRA SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN’DA


Akif Çağatay Kılıç’ın Gençlik ve Spor Bakanı olmasıyla Samsun’da spor altyapısı ve yatırımları noktasında ciddi gelişmeler yaşanmıştı ve şimdiki dönemde ise Ahmet Demircan’ın Sağlık Bakanı olmasıyla kentte sağlık alanında büyük beklentiler oluştu. 

SİZLER İÇİN TARİHİ BİNAYI İNCELEDİK


Destek bağlamında bir de Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve MEDİKÜM iş birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)’nin Samsun eski Bakım Onarım Atölyesi olan ve şimdi atıl durumdaki harabe bina Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülmesi planlandı. Samsunhaber.com Dergisi olarak tarihi binayı sizler için fotoğrafladık ve incelemelerde bulunduk.

ZİYARETÇİLER ZAMAN TÜNELİNE ÇIKILACAK


Söz konusu binada oluşturulacak müze ile Samsun’un geçmişten bugüne cerrahi alet üretimindeki geçtiği aşamalar ziyaretçilere sunulacak. Deyim yerindeyse ziyaretçiler bir zaman yolculuğuna çıkaracak ve ayrıca cerrahi el aletleri üretiminde kullanılan araç ve gereçler de müzede yer alacak. 

HABER: GÖKHAN İÇKİLLİ
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.