Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Tan: “Hukuk Fakültesi öğrenci ve öğretmen bulamıyor”

Özel Haber

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı Haluk Tan, “OMÜ Hukuk Fakültesi Türkiye genelinde 37 hukuk fakültesinden 34.sırada ve okula getirmeye öğretmen ve öğrenci bulunmuyor” dedi.

Samsun haber - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Başkanı Haluk Tan Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeninin sunduğu Uyan Samsun programına katıldı. Başkan Tan yeni kabine ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Ziraat ve Veteriner Fakültesinin Çarşamba’da olması daha iyi olur”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Çarşamba’da bulunmasının doğru olmadığını söyleyen MUSİAD Başkanı Haluk Tan, “3-4 sene önce yaptığım basın açıklamasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Çarşamba’ya alınması ile ilgili konuşmuştum. Ne akademisyen rahatını bozmak istiyor ne de politikacı işin içine girip sıkıntı yaşamak istiyor. Çarşambalılar Hukuk Fakültesinin ilçelerinde olmasından memnun ama ne öğrenci ne de hoca getiremiyoruz. Ziraat ve Veteriner Fakültesinin Çarşamba’da olması daha iyi olur. Siyaset bunu popüler hale getirmemelidir. Üniversitedeki hocalarda rahatım bozulacak diye gitmek istemezlerse o zaman olumlu yönde hiçbir şey olmaz. OMÜ Hukuk Fakültesi Türkiye genelinde 37 hukuk fakültesinden 34.sırada ve okula getirmeye öğretmen ve öğrenci bulunmuyor” diye konuştu.

“Bakanlıkların birleştirilmesi daha doğru olmuş”

Açıklanan yeni kabine sonrası bazı bakanlıkların birleştirilmesini doğru bulduğunu belirten Başkan Tan, “Eskiden milletvekillerin içerisinden seçilen bir kabine vardı. Eğer Samsun’da 100 tane aday adayı varsa bu Samsun için bir kazanımdır. Bu şehir için iyi bir durum çünkü insanlar ben de varım demiş oluyorlar. Kabinede Trabzon’dan 4 kişinin ya da başka illerden olması bir geçerlilik değildir. Milletvekilleri şu anda meclisin içerisinde halkın isteği bağlı olarak yasa çıkartmayla meşgul olacaklar. Samsun’un Suat Kılıç ve Akif Çağatay Kılıç olmak üzere 2 tane Spor Bakanı kazanımı oldu. Bizler halk olarak Samsunspor’un durumunda bile bu 2 bakanımızı sorumlu tuttuk. Artık bakanın görevi tamamen yürütmede olacak. Birbirlerine entegre olan bakanlıkların birleştirilmesi daha doğru olmuş” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.