Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Sürücüler yayalara ceza kesilmesini istiyor

Özel Haber

Samsun’un İlkadım İlçesinde yayalar kırmızı ışık ihlali yaparak hem kendi canlarını tehlikeye atıyor, hem de hareket halindeki araçları olası bir kazaya sebebiyet vermeye zorluyor. Hergün defalarca yaşanan bu bilinçsizlik karşısında otomobil sürücüleri yayalara ceza kesilmesini istiyor.

Samsun Haber - Samsun’un İlkadım İlçesi, Cumhuriyet Meydanında yayalar kırmızı ışık ihlali yaparak hem kendi canlarını tehlikeye atıyor, hem de hareket halindeki araçları olası bir kazaya sebebiyet vermeye zorluyor. Objektifimize rastlayan ve sıklıkla görülen bu durum taşıt sürücülerini çileden çıkartıyor. Sürücüler yetkililerden yardım bekliyor.

“Ölümle dalga geçiyorlar”

İnsanların Samsun’un en kalabalık trafik ışığı olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı ışıklarında her an bir kaza yaşanmasının an meselesi olduğunu belirten araç sürücüsü Aydın Yiğit, yayaların adeta ölümle dalga geçtiklerini sözlerine ekleyerek, “Bu manzara burada her zaman yaşanıyor. Sıklıkla kazalar da meydana geliyor. Yayalarımız çok bilinçsiz. Avrupa’nın hangi yerinde böyle bir manzara var. Çünkü o insanlar bilinçli. Küçük yaşlarda bilinçaltına trafik kuralları yerleştiriliyor. Bizde de aynı eğitimler okullarda verilmeli. Şu hale baksanıza ölümle adeta dalga geçiyorlar. Araçlar onlara çarpmamak için zorlukla duruyor. Hatta okullarda trafik polisleri derse girmesini Milli Eğitim Bakanlığı önermeli. Bu insanlara temel eğitim şart. Hatta bu bölgede trafik ekipleri bekleyip hatalı geçiş yapan yayalara ceza kesmeli. Bu durum bir kaç defa yaşanırsa belki insanlar daha da bilinçli olmaya çalışır” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.