Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Son 3 aydır iş yok! Samsun’da dükkan kapatan kapatana

Özel Haber

Doların bir anda artış göstermesi ve ülkedeki ekonomik sıkıntı sonrası Samsun’daki emlak sektöründen bahseden Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Odaya bağlı 600 emlakçının içinden 100 tanesi işi bıraktı. Piyasa 3 aydır çok durgun gidiyor” dedi.

Samsun Haber - Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, Doların bir anda artış göstermesi ve ülkedeki ekonomik sıkıntı sonrası Samsun’daki emlak sektörü ile ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

Konut kredilerinde sıkıntı var

Emlak sektörü olarak konut kredilerinde sıkıntı yaşadıklarını ifade eden SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “Bizim en büyük sıkıntımız doların yükselip de piyasada bir duraklama olduğunu düşünmüyorum. Doların arttıktan sonra birileri kazandı. Türkiye genelinde en büyük sıkıntımız faizlerle ilgilidir. Konut krediyle ilgili faizler yükseldi ve piyasayı şu anda kilitledi. 3 aydır hiçbir vatandaş konut kredi kullanıp da daire almıyor. Türkiye genelindeki işlerin yükselmesi için faizlerin düşmesi gerekiyor. Konut kredilerinin 1’in altına düşmesi gerekiyor. Müteahhit, emlakçı ve vatandaşı rahatlatacak olan konu ise konut kredilerinin 1’in altına düşmesidir. Parası olanın yatırımı gayrimenkule yapması gerekiyor. Konut kredileri 1’in altına düşerse piyasa otomatikman açılır. 3 aydan beri benim bir tane meslektaşım konut kredisi kullanmadı. Piyasa 3 aydır çok durgun gidiyor” şeklinde konuştu.

Emlakçılar kara kara düşünüyorlar

İş olmadığı için emlakçıların kara kara düşündüğünü belirten Başkan Oral, “Son 3 aydır Samsun’da emlakçılar iş yapamıyor. Piyasa çok durgun ve buna hükümetin önlem alacağını düşünüyorum. İş olmadıkça emlakçılar kara kara düşünüyor. Son dönemde firmalar konkordato ilan etmeye başladı. Emlakçılardan da dükkanını kapatan çok kişi var. Odaya bağlı 600 emlakçının içinden 100 tanesi işi bıraktı” ifadelerini kullandı.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.