Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

“Sokağa tükürmeye ceza gelmeli”

Özel Haber

Samsunlu vatandaşların herkesi ilgilendiren ortak bir sorunu var. Vatandaşlar sokağa tüküren, sigara izmariti atan veya sokağı kirletenlere ceza işlemi uygulanmasını istiyor.

Samsun Haber –Samsunlu vatandaşlar, ortak sorunlarına yetkililerden destek bekliyor. Çünkü sokağa çıkıp yürüyen her birey, tükürükten, yere atılan sigara izmaritinden ya da çöplerin sokağa atılmasından şikayet ediyor. Bunun da Samsun'un ortak sorunu olduğunu söylüyor.

“Gözümüze bakarak tükürüyorlar”

Samsun’da ve Türkiye genelinde her bireyin sürekli denk geldiği bir sorun olan sokağa tükürme vakalarının artık çözüme kavuşturulması gerektiğini savunan Samsunlu Seda Yiğit, “Biz Samsunlular olarak önce Samsuna ardından da Türkiye’mize sahip çıkmalıyız. Yıl 2017 halen insanlar sokağa tükürüyor, yerlere sigara izmariti atıyor. Bu Avrupa’nın hangi yerinde yapılıyor. Bunun adı iğrençliktir. Karşıdan geliyor, gözümüzün içine bakarak yere tükürüyor. Birde hiç birşey yapmamış edasıyla geçip gidiyor. Aynı şey sigara içen vatandaşlar için de geçerli. Yahu sigaralarınızı içtikten sonra yerlere atmayın. Temizliği yapan işçiler veya kurum da bir yere kadar yetişiyor. Biz tükürmesek, kirletmesek onlar da çevre temizliğine daha rahat yetişir. Bunu yapan vatandaşlara ayrı ayrı ceza yazılmalı. Bakın o zaman her şey daha normale dönmüyormu. Yetkililerin bu konuda bize destek vererek sorunumuza yardımcı olmasını bekliyoruz. Bildiğimiz kadarıyla 493 TL sokağa tükürmenin cezası var. Artık bu ceza uygulanmalı” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.