Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Sendikadan eylem kararı

Özel Haber

Çağrı merkezlerinde güvencesiz çalışan ve Tezkoop-İş Sendikasına üye olmaları engellenmek istenen işçilere yapılan baskı, sendikayı harekete geçirdi. 

Sendikalaşma sürecine müdahele edilmesini kınamak için Türk Telekom şubeleri önünde sürekli eylem kararı alan Tezkoop-İş Sendikası Samsun Şubesi, dördüncü eylemini 12 Eylül 2019 Perşembe günü (yarın) Samsun Büyük postane arkasındaki Türk Telekom binası önünde yapacak. 

TÜRK TELEKOMA UYARI

Samsunhaber.com’a konuşan Tezkoop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, “Buradan iştirakçı Türk Telekom firması yetkililerine sesleniyoruz. Bu Ülkede yasalar var, bilgi güvenliği denen birşey var. Türk Telekomun bu yasa dışı uygulamaya müdahale etmesini ve dur demesini bekliyoruz. Müdahale edilmediği taktirde Türk Telekom firmaları önlerinde basın açıklamalarımız devam edecektir.
 

YETKİ SÜRECİ BAŞLADI

Tezkoop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, güvencesiz ve kuralsız çalışma ortamının egemen olduğu Çağrı Merkezlerinde sendikal çalışmaları sürdürdüklerini, ancak tüm engellemelere rağmen toplu sözleşme yapacak yeterli sayıya ulaştıklarını söyledi. Başkan Sayın, “Son üç ay içinde Comdata, ATOS ve Pluscom çağrı merkezleri çalışanlarının da katılımıyla toplu iş sözleşmesi yetki sürecini başlattık” dedi. 

İŞÇİLER SORGUYA ÇEKİLİYOR

Pozitif Çağrı Merkezi’nde de çalışmaları başarıyla yürüttüklerini kaydeden Sayın, 
şöyle devam etti: “Pozitif Çağrı Merkezi’nde bir aydır kurum operasyon Müdürü tarafından yasalara aykırı biçimde; İştirakçı Türk Telekom firmasının dağıtmış olduğu hatlar üzerinden çalışanların telefonları takip edilerek E-devlet üzerinden üyelik işlemleri yapılırken çalışma bakanlığı tarafından telefon numaralarına gönderilen şifreler takip edilerek üye olan arkadaşlarımız tek tek kurum Operasyon Müdürü tarafından sorgu odalarına çekilerek sendikadan ayrılmaları istenmiştir. Ayrılmamaları durumunda iş haklarının sona ereceği  yönünde baskı yapılmaktadır. Türk Telekom firmasının Positivedeki yasa tanımaz uygulamalara müdahil olmasını bekliyoruz.”

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Söz konusu şirket müdürü hakkında çalışanlara baskı uygulanması nedeniyle bilgi ve belgelerle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Sayın, “Cumhuriyet savcılarımızı açık ve alenen yapılan bu baskılar karşısında göreve davet ediyoruz” dedi.

“SENDİKA ANAYASAL BİR HAKTIR”

Başkan Sayın şunları söyledi: 
“Çalışanların Anayasal ve yasal haklarını kullanmasını engellemeye çalışanlarla  her koşulda mücadele edeceğiz. Çünkü her çalışanın sendikalaşma hakkı vardır ve bunu korumak, kollamak ve geliştirmek bizim görevimizdir, sendikal yükümlülüğümüz, sorumluluğumuzdur. Çünkü  burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke değildir; burası hukuk kurullarının işlemesi gereken bir ülkedir. Tehditle, baskıyla ve gizli veya açık zorlamalara sendikal örgütlenme hakkının ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.