Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Şehit eşine vefasızlık iddiaları yanıt!

Özel Haber

Türk Eğitim Sen Samsun Şubesinin gündemde getirdiği ‘şehit eşinin tayini yapılmıyor’ iddiasına Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu karşı çıkarak ‘İddialar gerçeği yansıtmıyor’ dedi.

Samsun Haber – Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuroğlu’nun Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir şehit yakınının tayininin yapılmadığı yönündeki açıklamaların tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Nejdet Güneysu konu hakkında yaptığı açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir şehit eşi ile ilgili haber basına yansıdığında biz de bu olayın üzerinde duralım dedik. Şehit yakınları bizim ortak değerimizdir çünkü. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek habere konu olan şehit eşi Özlem Bulut kardeşimizin tayin talebinin neden gerçekleştirilmediği yönünde yetkililerle görüştük. Konu hakkında gerekli belgelere bakarak olayın aslını öğrenmiş olduk” dedi.

“Lise Mezunu Olmadığı İçin Memur Olarak Tayini Yapılmadı”

Yönetmelikler gereği şehit ve gazi yakınlarının Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilirken memur kadrosunda atamalarının yapılması için lise ve dengi bir okuldan mezun olmaları gerektiği belirten Güneysu, “Bu kardeşimiz lise mezunu olsaydı hizmetli kadrosunda atanmış olsa bile memur kadrosuna yükselebiliyordu. Ama bu kardeşimiz lise veya denk okulu mezunu olmadığı için bu atama yapılmamış. Bu kardeşimiz lise veya üniversite mezunu olsaydı istediği atama gerçekleştirilecekti. Zaten bugüne kadar da bu kardeşimizin kendi istediği doğrultusunda atamaları yapılmış. Yine yeni bir dilekçe ile görevlendirme talebinde bulunmuş. ‘Sağlık sorunlarım nedeniyle Canik ilçesinde 100. Yıl İlkokulundaki yardımcı hizmetli kadrosunda yapılan görevlendirmem iptal edilerek memur olarak Canik ilçesi Fatih İmam Hatip Ortaokuluna görevlendirilmemi talep ediyorum’ demiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yönetmenlikler doğrultusunda bu kardeşimize cevap vermiştir ve ‘Memurluk vasıfları taşımadığınız için görevlendirme talebiniz reddedilmiş’ demiştir” diye konuştu.

“Bir Kurum Hedef Gösterilmiştir”

Şehitlik konusunun toplumun hassas noktası olduğu ve şehit yakınlarının toplumun ortak değeri olduğunu belirten Güneysu, “Bizim burada doğru bulmadığımız nokta; halkın bu kadar hassas olduğu bir konuda bir sendikanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve oradaki ilgili şahsı hedef göstererek konuyu kamuoyuna ‘şehit ailesine yardım edilmiyor’ şeklinde aktarmış olmasıdır. Toplumun doğru bilgilendirilmesinin ötesinde; eksik, yanlış ve kasıtlı bilgilendirmelerle bir devlet kurumunun üzerine tepki çekilmiştir. Bu son derece yanlış bir olaydır. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli evrakları istedik.  Şehit eşi kardeşimizin bugüne kadar talep ettiği tüm görevlendirmeler kabul edilmiş. Ama bu ilgili sendika bir şahsı öne çıkararak o şahısla ilgili bir takım sosyal medya paylaşımlarında bulunmuş. Bu son derece tehlikelidir. Yarın bugün hedef gösterilen o kardeşimiz sokakta bir saldırıya uğrayabilir. Böyle bir saldırı olursa da eğer bundan sorumsuzca açıklama yapan sendika sorumludur” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.