Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

“Şehit cenazelerine girmemizi engelliyorlar”

Özel Haber

Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için düzenlenen cenaze töreninde yaşanan gergin anlarla ilgili CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Haber - Batman'da bölücü terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için memleketi Ladik'te tören düzenlenmişti. Şehidin cenaze töreni sırasında vatandaşın biri CHP Genel Başkanının göndermiş olduğu çelengi yerden yere vurmuştu. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak konuyla ilgili Samsunhaber.com'a önemli açıklamalarda bulundu.

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün bilgisi oldu”

Şehit cenazesinde olan olaydan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün haberi olduğunu ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, “Yaklaşık 2 yıldır bizim şehit cenazelerine girmemizi engelliyorlar. Daha önceden de bu tür olaylar yaşandı. Eskişehir’deki şehidimizin de olduğu cenaze töreninde benzer bir olay yaşanmış. Bu tür yerlerde tek bir kişi nasıl böyle bir şey yapabilir bunu da ayrıca tartışmak lazım. Ben bu olanları algı yaratmak üzerine kurgulanmış bir senaryo diye düşünüyorum. Biz bu şahsın kimlik bilgilerini bulduk ve bugün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün bilgisi oldu” şeklinde konuştu.

“PKK’lı katilleri davul ve zurnayla karşılayanlar hala iktidardalar”

AK Parti’nin geçmişte teröristlerle yakın olduğunu ve şu anda bütün bu olanları CHP’nin üzerine atmak istediklerini söyleyen Başkan Kundak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kurucusu ve Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi savunan özellikle de milli sınırları içerisinde vatan bir bütündür bölünemez şiarını taşıyan kadrolardır. CHP, geçmişten bugüne kadar teröre hep karşı çıkmıştır. Özellikle terör konusunda İmralı Adasında görüşmeler yapanlar, sınırda göstermelik mahkemeler kurarak PKK’lı katilleri davul ve zurnayla karşılayanlar hala iktidardalar. Bu olanların faturasını CHP’ye kesmek istiyorlar” diye ifade etti.

“İktidar terörle bağlantımız varmış gibi göstermeye çalışıyor”

İktidarın CHP’yi terörle bağlantısı varmış gibi göstermeye çalıştığını belirten Başkan Kundak, “İktidarda olanlar kendi yaptıkları şeyleri Cumhuriyet Halk Partisinin üzerine atamazlar. Terörle hiçbir bağlantımız yoktur. İktidarda olanlar bizim terörle bağlantımız varmış gibi göstermeye çalışıyor ve halkın bu şekilde görmesini sağlıyor” dedi.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.