Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’un göbeğinde insanlık dramı

Özel Haber

Samsun’a gelen 2 Afganlı aile, kalacak yerleri olmadığı için geceyi Samsun Cumhuriyet Meydanındaki Onur Anıtının orada geçirmeye kalktı.

Samsun haber – Samsun’a gelen ve kalacak yerleri olmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Meydanındaki Onur Anıtının yakınlarında geceyi geçirmeye kalkan 2 Afganlı ailenin yardımına Uhde Derneği Başkanı Hüseyin Kılınç yetişti. Son dönemlerde Samsun’da yoğun mülteci akını olduğunu söyleyen Kılınç, “Dün gelen iki Afganlı aile kalacak yerleri olmadığı için parkta yatacaklarını söylüyor. İran’dan gelmişler ve 2 gündür doğru düzgün bir şey yememişler. İçlerinde 10 aylık bir bebek var. Samsun’da son iki buçuk ayda 900’e yakın aile geldi” diye konuştu.

“İçlerinde 10 aylık bir bebek var”

Gelen mültecilerin dil ve yöre bilmedikleri için zorlandıklarını söyleyen Kılınç, “Bize yine haber geldi. Dün gelen iki Afganlı aile kalacak yerleri olmadığı için parkta yatacaklarını söylüyor. İran’dan gelmişler ve 2 gündür doğru düzgün bir şey yememişler. İçlerinde 10 aylık bir bebek var. Son iki buçuk ayda Samsun’a çok yoğun bir mülteci akını var. İkinci dünya savaşından bu yana en çok kitlesel göçlerin yaşandığı özellikle kış koşullarının yaşandığı bu zamanda park yerlerini sürekli denetliyoruz. Çünkü sürekli geliyor insanlar. Dilini, yöresini bilmedikleri bu diyarda ne yapacaklarını bilmediklerinden hep burada kalıyorlar. Ve biz hiç kimsenin mağdur olmaması adına çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu.

“Son iki buçuk ayda 900’e yakın aile geldi”

Samsun kamu yönetiminin desteğini istediğini dile getiren Kılınç, “ Artık Samsun kamu yönetiminin bir alarm halinde olması gereken hatta belki abartı gelecek ancak mülteciler kriz masası oluşturmayı gerektiği kadar önemli bir olay ile yüz yüzeyiz. Samsun’da son iki buçuk ayda 900’e yakın aile geldi. Bu iş bürokratik ve politik bir iş değil. Sivil halk her şeyini verdi. Samsun kamu yönetimi bu yüke birlikte ortak olalım. Samsun’a giriş yapıp evraklarının Mart 2019 tarihine atılan insanlar görüyorum . Bu insanlar o tarihe kadar ne yapacak” dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI, Dilek ALABULUT

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.