Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’un göbeğinde farklı bir cumhuriyet!

Özel Haber

Samsun’un en işlek caddelerine mülteciler yerleşip dükkan açmaya başlayınca Samsunlu vatandaşlar çileden çıktı.

Samsun Haber – Suriye ve Irak’ta savaştan kaçan mülteciler Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre Samsun'da 3 bin 705 Suriyeli yaşıyor. Samsun’da yaşan mülteciler ise Samsun’un belli başlı yerlerinde konaklamaya başladı. İşte o yerlerden biri de Saadet Caddesi. Mülteciler caddelere dükkan açıp artık kendi ülkeleri gibi yerleşmeye başlayınca Samsunlu vatandaşlar tepki gösterdi.

Mültecilerin caddelere yerleşmesine Türk vatandaşları tepki gösterdi

Samsunlu vatandaşlar, Samsun’da bulunan Saadet Caddesi ve çevresine yayılan mültecilerden rahatsız olduklarını belirtti. Mültecilerle bizim kültürümüzün uymadığını ve bu nedenle rahatsız olduklarını ifade eden vatandaşlar, artık mültecilerin ülkelerine dönmelerini istediklerini söyledi. Samsunlu vatandaşlar, mültecilerin yüksek sesle konuştuklarını ve çevreye zarar verdiklerini, artık o cadde ve çevresinden ayrılmak istediklerini söyledi. Mültecilerin gece ses yaptığını ve sahillere doluştuğunu ifade eden vatandaşlar, artık kendi ülkelerinde bile rahat olmadıklarını belirtti.

Samsunhaber.com olarak haber için Saadet Caddesine gittik. Caddeye girdiğimiz andan itibaren sanki Samsun değil de Suriye ya da Irak’ta gibi hissettik kendimizi. Saadet Caddesi ve çevresini dolaşıp haber için görüntü çekmeye çalışırken mülteciler bunlar ne yapıyor neden çekiyor diye tepki gösterdi. Çekim sırasında yanımıza gelip sert bir şekilde o görüntüleri silin diye söyleyenlerden tutun tehdit edenine kadar birçok mülteciyle karşılaştık. Dikkatimizi çeken ise caddedeki Türk vatandaşların caddeyi terk ettiğiydi.

Samsun’da 3 bin 705 Suriyeli yaşıyor

“2018 yılı Temmuz ayı verilerine göre Türkiye'de hangi ilde kaç Suriyeli yaşadığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan sayılara göre Türkiye'de şuan itibariyle 3 milyon 585 bin 738 kayıtlı Suriyeli yaşıyor. Bu sayı her geçen ay artmaya devam ediyor. Son açıklanan verilere göre Samsun'da yaşayan kayıtlı Suriyeli sayısı 3 bin 705 olarak belirtildi. Kayıt dışı mülteciler ve başka ülke vatandaşlarının ise bu sayı içerisinde yer almadığı öğrenildi.”

Haber: Müberra TAŞÇI / Kameraman: Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.