Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunluların yeni derdi: Trafik

Özel Haber

Samsun’da yaşanan trafik yoğunluğu hakkında konuşan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dursun Kavuran, vatandaşlara toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye etti.

Samsun Haber – Yaz aylarının bitmesi ve okullarının açılmasıyla birlikte Samsun’un merkez ilçelerinde yaşanan trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. Özellikle sabah mesai başlangıç saatlerinde ve iş çıkışı saatlerinde ve okulların dağılma saatlerinde şehir merkezinde ana yollarda ve kavşaklarda trafik durma noktasına geliyor.

Trafik sıkışıklığının yaşandığı yerlerin başında, Atakum ilçesi Denizevleri kavşağı, İlkadım ilçesi Cumhuriyet Meydanı kavşağı, Canik ilçesinde Belediyeevleri kavşağı ile Samsun-Ankara Karayolu’nda Otogar mevkiinde bulunan şehir merkezine bağlantı yolları geliyor.

Yaşanan trafik yoğunluğuna araç sürücülerinin ve yayaların dikkatsizliği gibi durumlar da eklenince trafik kazaları yaşanıyor.

Samsun genelinde artan trafik sıkışıklarının ve meydana gelen trafik kazalarının engellenmesi adına neler yapılması gerektiğini anlatan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dursun Kavuran, vatandaşların özel araçlarını tek başlarına kullanmaları yerine toplu taşıma araçlarına yönelmesinin trafik yoğunluğunu ve trafik kazalarını önlemek için etkili olabileceğini söyledi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.