Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlulardan Pazar tatiline tepki!

Özel Haber

Samsun’da Kuaförler Odasının aldığı kararla pazar günleri Bayan kuaförleri tatil yapmaya başladı. Ancak Samsunlu kuaförlerin bu karara tepkisi büyümeye devam ediyor. Hatta bu karara uymayan kuaförler de var.

Samsun Haber – Samsun’da bayan kuaförlüğü yapan esnaflar Kuaförler Odası’nın aldığı karardan vazgeçmesini istiyor. Sadece tepki kuaförlerle sınırlı değil. Samsunlu vatandaşlar bir bayanın her zaman kuaföre ihtiyacı olduğunu, pazar günleri kuaförlerin kapalı olmasının bir dayatma olduğunu söylüyor.

“Bayanların her an bakıma ihtiyacı var”

Samsun’un İlkadım İlçesinde bayan kuaförlüğü yapan Suat Uyar kuaförlerde uygulanan pazar tatilinin çok gereksiz olduğunu söyleyerek “Devlet memuru olarak çalışan bayanlar ver. Bu bayanların haftada iki gün boş zamanları oluyor. Dinlensinler mi, kendilerine bakım yapmak için zaman mı ayırsınlar... Bayanların kendilerine bakım yapma zamanı kalmıyor. Bu uygulamayı çok yanlış görüyorum. Bir bayanın her zaman kuaföre ihtiyacı oluyor. Artık bu kararın kalkma zamanı geldi” diye konuştu.

Pazar günleri bayan kuaförlerine tatil uygulamasının kalkması için imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Yunus Ev, “Paslında Pazar günleri biz kuaförlerin en yoğun olduğu gün. Bayanların da kendine bakım yapabileceği ve zaman ayırdıkları tek gün. Yaz dönemlerinde düğün olduğunda mecburen bu yasağı çiğnemek zorunda kalıyoruz. Bir damat düğüne traşsız gidebilir ama bir gelin asla kuaförsüz toplum içine çıkamaz” ifadelerini kullandı.

Samsunlu vatandaşlar bir bayanın her zaman kuaföre ihtiyacı olduğunu, pazar günleri kuaförlerin kapalı olmasının kuaförlere değil kendilerine bir dayatma olduğunu söylüyor.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.