Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlular yeni başkandan çözüm bekliyor

Özel Haber

Samsun’da kullandıkları kötü yakıt nedeniyle yıllardır kentin havasını kirleten ve halkın tepkisine neden olan Halk Otobüsleri konusunda yeni başkan Zihni Şahin’den çözüm bekliyor.

Samsun haber - Samsun'da özellikle toplu taşıma araçlarının mazot yerine kullandığı 10 numara yağ nedeniyle araçlar egzozlarından zehir kusuyor. Bu nedenle Türkiye’nin en kirli havasına sahip iller arasında yer alan Samsun’da vatandaşlar çaresiz, yetkililerden çözüm bekliyor.

SAMSUNLULAR İSYANDA

Her gün yüzlerce halk otobüsü kentin havasını zehirlerken, vatandaşlar da zaman zaman cep telefonlarıyla çektikleri görüntüleri haber kanallarına göndererek medyayı da göreve davet ediyor. 

MAZOT DEĞİL YAĞ YAKIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsü adıyla hizmet veren ve kent merkezinde hiçbir denetime takılmadan çalışan toplu taşıma araçlarının mazot yerine 10 numara yağ kullandıkları öne sürülüyor. 

NEDEN KONTROL EDİLMİYOR

Toplu taşıma araçları her yıl düzenli olarak egzoz muayenesine tabi tutulurken kirliliğin devam etmesi “Egzoz muayenesi düzgün yapılmıyor mu” sorusunu da akıllara getiriyor. Çevreye olan duyarlılığıyla bilinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in bu konuda gerekli talimatları vererek kirliliğe engel olması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.