Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlular ulaşım için 3 büyük şehirden fazla ücret ödüyor

Özel Haber

Samsunlu vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri olan şehir içi ulaşım ücretlerini Türkiye’nin üç büyük şehrindeki ulaşım ücretleriyle karşılaştırdık.

Samsun Haber - Samsunlu vatandaşların en çok şikayet ettikleri konuların başında Samsun’da şehir içi ulaşım ücretleri geliyor. Samsunlular şehir içi ulaşım araçlarının ücretlerinin pahalı olduğunu düşünüyor. Biz de sizler için Samsun’daki ulaşım ücretleri ile Türkiye’nin üç büyük kentinin ulaşım ücretlerini karşılaştırdık.

Samsun

Samsun Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinde de yer alan fiyatlara göre Samsun şehir merkezinde hizmet vermekte olan ulaşım araçlarının 2017 yılı ücretleri şu şekilde;

Özel halk otobüslerinde uzun mesafeler için; Samkartı olmayan vatandaşlar 3,50 TL, tam Samkartı olan vatandaşlar 2,75 TL, indirimli Samkartı olan vatandaşlar 2,50 TL, öğrenci Samkartı olanlar ise 2,00 TL ücret ödüyor.  Orta mesafelerde (şehir içi) hizmet veren özel halk otobüslerinde ise; Samkartı olmayan vatandaşlar 3,50 TL, tam Samkartı olan vatandaşlar ise 1,50 TL, İndirimli Samkart kullanıcıları 1,50 TL, öğrenciler ise 1,25 TL ücret ödüyor.

Pekiyi Türkiye’nin üç büyük kentinde yaşayan vatandaşlar şehir içi ulaşım için ne kadar ücret ödüyor?

İstanbul

istanbulkart.iett.istanbul/tr adresindeki bilgilere göre Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da yaşayan İstanbul Kart kullanıcısı vatandaşlar;

Tam kart ücreti 2,30 TL, öğrenci kartı ücreti 1,15 TL, Sosyal Kart ücreti olarak ise 1,65 TL ödüyor.

Ayrıca İstanbullular en uzak iki durağı arasında 52 km olan metrobüste en uzak mesafe için;

Tam kart ücreti olarak 3,55 TL, öğrencilerin 1,20 TL ve Sosyal kart kullanıcılarının ödediği ücret 1,90 TL.

Samsunlular ise en uzak iki durağı arasında 31 km bulunan tramvayı kullanırken en uzak mesafede; tam kart ücreti olarak 4,00 TL, öğrenci kartı ücreti olarak 3,00 TL ve kurumsal abone ücreti 3,70 TL ödüyor.

Ankara

Türkiye’nin 2.büyük şehri olan Başkent Ankara’da ego.gov.tr’deki bilgilere göre Akıllı Kart kullanıcıları için;

 Tam ücret 2,50 TL iken öğrenciler için indirimli kartı ücreti 1,75 TL.

İzmir

eshot.gov.tr adresinde yer alan bilgilere göre İzmir’de ulaşım ücretleri Akıllı Kart kullanıcıları için;

Tam ücret 2,60 TL iken öğrenci ve 60 yaş üzeri vatandaşların kullandığı indirimli kart ücreti 1,50 TL öğretmen kartı ücreti ise 2,00 TL.

Yukarıdaki tablolara baktığımız zaman Türkiye’nin üç büyük metropolünde Büyükşehir Belediyelerinin tesis ettiği ulaşım araçlarının kat ettikleri mesafeleri de dikkate alarak Samsunlu vatandaşların şehir içi ulaşım için İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan vatandaşlardan daha fazla ücret ödediklerini söyleyebiliriz.

Yasir BABA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.