Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunlu otobüs şoförü isyan etti

Özel Haber

Samsun’da özel halk otobüs sahipleri yaşadıkları sorunların şikayetlerini Samsunhaber.com aracılığıyla yetkililere aktardı.

Samsun Haber – Samsun ulaşımının temel taşlarından olan Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüs işletmecileri yolcu taşıma sistemlerinden şikayet ediyor. Yolcu taşıma sistemine yeni bir sistem getirilmesi gerektiğini dile getiren 12 yıllık otobüs şoförü Hakan Sandıkçı (45) yolcu taşıma sisteminden ödedikleri vergiye kadar sorun yaşadıklarını söylüyor. Sandıkçı, “Yaşlıları çok seviyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla ilgili davranmaya da çalışıyoruz. Ancak, bedava ulaşım sağladıkları için bulundukları alandaki camilerde namaz kılmak yerine başka camilere gezmeye gidiyorlar. Bu da otobüslerde aşırı kalabalıklığa neden olup diğer yolcuları mağdur ediyor” diye konuştu.

VATANDAŞ YENİ ARAÇLARLA ULAŞIM İSTİYOR, ANCAK...”

Otobüsle ulaşım sağlayan yolcuların neredeyse yüzde 50’sinin bedava ulaşım sağladığını sözlerine ekleyen Hakan Sandıkçı, “Yaşlılara ulaşım bedava olmalı buna katılıyorum. Ancak bu duruma bir sınırlama getirilmesi şart. Öğrencilerede bedava olmalı. Fakat bu durum gerçekleştiği zamanda biz otobüs sahipleri sıkıntıya düşüyoruz. Para kazanamıyoruz. Bu nedenlede vergilerimizi ödeyemiyoruz. Vatandaş temiz ve yeni araçlarla olaşım istiyor ancak bunu yapabilmemiz içinde para kazanmamız gerekiyor. Bu bizim açımızdan çok büyük engel. Araçların yakıt tüketimi çok ve pahalı. Yetkililerin bizim sorunumuza kulak vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN    

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.