Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsunhaber.com Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nde

Özel Haber

Samsunhaber.com, Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını görüntüledi.

Samsun Haber – Samsunhaber.com, Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ziyaret ederek hava ölçüm çalışmalarını yerinde görüntüledi.

Türkiye’deki 15 Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden biri olan Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, sorumluğu altından olan başta Samsun olmak üzere Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu’nun hava durumu an be an takip ediyor ve gerekli durumlarda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Türkiye’de Bulunan Dokuz Gözlem Noktasından Biri de Samsun’da

Ziyaretinden dolayı Samsunhaber.com’a teşekkür eden Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Haftanın 7 günü 24 saat boyunca aralıksız olarak çalıştıklarını söyleyen Yüce, “Bölge tahmin ve uyarı merkezimizde arkadaşlarımız yedi gün 24 saat boyunca çalışmaktadır. Burada günün her saatinde rasat yapılmakta. Türkiye’de 9 yerde yapılan balon ile yapılan radioson rasatlarını burada yapmaktalar. Bunun yanı sıra uzaktan algılama sistemleri gibi ölçüm istasyonlarıyla atmosferin fiziksel özelliklerini sürekli takip ederek ihtiyaç halinde kullanıcılara anında bilgiler sunarak vatandaşları bilgilendirmektedirler” dedi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.