Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’daki o turistik alana bu yoldan gidiliyor

Özel Haber

Samsun’un en önemli turistik alanlarından biri olan Tekkeköy Arkeoloji Vadisi güzergahındaki yolların bozukluğu bölge halkının tepkisini neden oluyor.

Samsun Haber - Tekkeköy ilçesi 23 Nisan Mahallesinde Tekkeköy Arkeoloji Vadisi ulaşım güzergahı üzerinde bulunan Delikli Kayalar Sokak’ın bozuk zemini mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Yolun uzun zamandır bozuk olduğunu iddia eden mahalle sakinlerinden Taha Demirkır, “Ben 20 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu yol böyle. Hiç bir yenilenme yapılmadı. Ve burası yaz aylarında en çok yerli ve yabancı turist çeken yerlerinden Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'ne giden yol” dedi.

“Birçok Turist Bu Yoldan Geçiyor”

Yolun Samsun’un en önemli turist alanlarından birisi olan Tekkeköy Arkeoloji Vadisi güzergahında olduğunu ve yıl içinde birçok yerli ve yabancı turist tarafından kullanıldığını söyleyen mahalle sakini Demirkır, “Otobüslerle birçok turist geliyor bu bölgeye. Biz bu mahallede yaşıyor olmamıza rağmen zorunda olmadıkça bu yolu kullanmıyoruz. Bütün mahalle bu durumdan şikayetçi” diye konuştu.

2016 yılında mahalle sakinlerinin bir araya gelerek yolun durumunu hakkında yetkililerle konuştuklarını anlatan Demirkır, “Ben 2016 yılında Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a anlattığımda ‘Temmuz ayında yapılacak’ dedi. Ve bu fotoğraflar son yağan yağmurda çekildi. Ayrıca bu bölgeye ‘Büyükşehir Belediyesi bakıyor’ dedi. Hala beklemekteyiz. Birçok kez dile getiriyoruz fakat yapılmıyor” şeklinde konuştu.

Yasir BABA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.