Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’daki o kavşaklara dikkat!

Özel Haber

Samsun Canik ilçesinde bulunan Akyakı Geçidindeki iki kavşakta ışıkların olmaması ya da çalışmaması sebebiyle çokça kaza oluyor. Kazalardan birine tanıklık edenlerden Rukiye Y. de Samsunhaber.com’a konuştu.

Samsun haber - 18 Ocak Perşembe günü arabasıyla Akyakı Geçidinde bulunan kavşakta kaza yapanlardan biri olan Rukiye Y. yaşadıklarını anlattı. Kavşakta MOBESE kameralarının olmadığını belirten Rukiye Y. “Koçtaş’a gitmek üzere yola çıktım ve oraya geçen bir köprünün altında, ışıklarda durdum. Işıklar çalışmıyordu. Hareket ettiğim anda bir araba bana çarptı, arabanın burnundan bir darbe yedim. Hemen hava yastıkları açıldı ve bir duman içerisinde kaldık, arkadaşım vardı yanımda ve hatta kolu yandı. Trafik polisleri geldiler, kasko ve diğer belgeleri sordular, sorular sordular ama MOBESE kameralarından bu kazanın kayıtlarının görülmesi lazım dedim, burada MOBESE kameraları yok dediler. Oysa ki orası transit yol, oradan arabalar, tırlar, kamyonlar, inşaat arabaları geçiyor. Son hızla gelen arabalar var.” diye konuştu.

“Kaza kaçınılmazdı”

Kaza yaptığı kavşağa MOBESE kameralarının ve trafik ışıklarının konması gerektiğini de söyleyen Rukiye Y. “O yolda hızın çok az olması lazım, kaç geçişli yol bu birinci olması gereken kural. İkincisi ışık olması lazım, biraz ötede de bir kavşak var, orada da ışık yok, ışıklar yeterli değil. Nasıl çözüleceğini bilmiyorum ama mutlaka oralara MOBESE kamerası hem de ışık olmasını herkes arzu eder. Burada kaza kaçınılmazdı, ben zaten yoldan 10 cm. bile burnumu çıkaramadan darbeyi yedim. O hızla trafikte direksiyonu da kontrol edemedi çocuk, genç bir çocuktu. Dolayısıyla bu sorunun çözülmesini istiyorum. Kime müraacat edeceğimi bilemediğim için Samsunhaber.com’u rahatsız ettim. Samsunhaber.com’un da bu haberi gerekli merciilere ulaştıracağına eminim.” dedi.

Rukiye hanımla görüştükten sonra biz de Samsunhaber.com ekibi olarak vatandaşlara bu kavşaklarda yaşanan kazalarla ilgili fikirlerini sorduk.

Haber: Dilek Alabulut

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.