Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’daki dondurmacılar karara isyan etti

Özel Haber

Samsun’un İlkadım ilçesinde belediye ekipleri dondurmacılık yapan esnafların daha önce müsade ettikleri kaldırımdaki masalarını kaldırdı. Dondurma satış mevsiminin bitimine bir ay kala belediyenin bu kararına esnaflar tepki yağdırdı.

Samsun Haber - Samsun’un İlkadım ilçesi 56'lar semtinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri dondurmacılık yapan esnafların daha önce müsade ettikleri kaldırımdaki masalarını kaldırdı. Dondurma satış mevsiminin bitimine bir ay kala belediyenin bu kararına esnaflar tepki yağdırdı. Mahalle esnafları, “Belediye bu zamansız kararı neden aldı bilmiyoruz. Belediye esnafa destek vereceğini söylüyor ama her seferinde köstek oluyor” diye dert yandı.

“Alan razı veren razı, belediye neden bu kararı aldı”

Dondurmacılık yapan Murat Karakuş, zabıta ekiplerinin masaları kaldırılma gerekçesi olarak yoldan geçen vatandaşın rahatsız olduğundan dolayı masaların kaldırıldığını öne sürdüklerini dile getirerek “Oysa vatandaş oldukça memnun. İnsanlarımız akşamları ailesiyle birlikte rahatlamak amacıyla dışarı çıkıyor ve bir dondurmacıya giderek dondurmalarını yiyor. Bundan da stres atıyor. Bu cezayı belediye bize değil vatandaşa kesti. Vatandaş şikayetçi diyorlar. Oysa vatandaş masaların kaldırılmasından şikayetçi. Dondurma mevsiminin bitimine bu kararın uygulanması çok şaşırtıcı. Biz dondurmacılar yılın bir kaç ayı para kazanabiliyoruz. Belediye neden böyle yapıyor anlam veremiyoruz” dedi.

“Belediye esnafı zora sokuyor”

Belediyenin yapmış olduğu bu uygulamaya tepki gösteren mahalleli S. U. “Belediye esnafın işini kolaylaştıracağı yerde onları zora sokuyor. Ben mahalleli olarak akşamları mahalleye inip ailemle birlikte dondurma yemek istiyorum.  Ama bu zevkten alınan bu karardan dolayı mahrum bırakılıyorum. Belediye her zaman esnafın yanındayız diyor ama bu sadece söylentide kalıyor. Bu mağduriyetin hemen giderilmesi esnafın ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini kararı alan yetkililerden talep ediyorum” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.